Extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok
Dostupnosť: |
Ihneď skladom |
---|---|
EAN: |
8588003697202 |
Aj keď v súčasnosti konzumujeme obrovské množstvá potravín, predsa nám chýba celá rada živín. Dôvod je jednoduchý - syntetické preparáty sú v porovnaní s prírodnými potravinami iba minimálne účinné. A práve vysokú účinnosť jednotlivých zložiek môžeme nájsť vo výživovom doplnku – zelenom nápoji MLADÝ JAČMEŇ. Je to extrémne jemný prášok z výhonkov mladého jačmeňa určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Výhonky z mladého jačmeňa sú skutočným koncentrátom výživných látok, ktorých význam pre ľudský organizmus je nezastupiteľný.
V súčasnosti množstvo lekárov a odborníkov na zdravú výživu začína propagovať trend zelených potravín („green foods“). Hlavnou zásadou tohto trendu je konzumácia rastlinnej stravy v surovom stave. Dôležitou súčasťou „green foods“ je aj pitie tzv. zelených nápojov, ktoré majú na naše zdravie jedinečné účinky. Keďže s organicky pestovaným ovocím či zeleninou sa prakticky nestretávame, význam „zelenej stravy“ pre náš organizmus je mimoriadny. Zelené potraviny nám dáva sama príroda. Predstavujú "zelenú cestu" za zdravím.
Zelený extrémne jemný prášok z výhonkov mladého zeleného jačmeňa. Je určený k príprave sviežeho zeleného nápoja. Takto získaný zelený nápoj je veľmi ľahko a rýchlo vstrebaný do organizmu. Obsahuje široké spektrum minerálov, vitamínov, enzýmov a je zdrojom životodarného chlorofylu a vlákniny. Patrí medzi zelené potraviny, ktoré majú význam pre ľudský organizmus nielen z hľadiska preventívneho, ale aj ako samotná súčasť liečby.
Obsahuje:
10x viac vápnika ako mlieko
25x viac draslíka ako banány
16x viac vitamínu B1 ako paradajky
45x viac vitamínu B2 ako hlávkový šalát
20x viac vitamínu E ako biela múka
8x viac kyseliny listovej ako špenát
obsahuje zinok - iné potraviny ho neobsahujú
Užívanie mladého jačmeňa je vhodné pri týchto problémoch:
zlepšenie krvného obrazu – mladý jačmeň obsahuje množstvo látok nevyhnutných k tvorbe červených krviniek (železo, draslík, kyselina listová ...), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej
kožné problémy (akné, ekzémy, psoriáza) - pôsobenie mladého jačmeňa na omladenie pokožky prostredníctvom vplyvu na vnútorné orgány je klinicky preukázané
tlmí zrážanie krvných doštičiek – tromby (krvné zrazeniny) sú príčinou vzniku infarktu myokardu a srdcovocievnych ochorení
spomalenie bunkového starnutia - SOD (superoxid dismutáza) ničí kyslíkové radikály; predpokladá sa, že SOD súvisí s dlhovekosťou
znižovanie hmotnosti – účinné látky mladého jačmeňa posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov. Taktiež samotný mladý jačmeň obsahuje enzýmy schopné spaľovať tuky
problémy s trávením - chlorofyl sa používa pri pri liečbe vredových ochorení žalúdka a čriev , draslík a vláknina podporujú pohyb tráviace sústavy a vyprázdňovanie
pálenie záhy – mladý jačmeň má výrazne zásaditú povahou, čím obnovuje acido-alkalickú rovnováhu pri prekyslení organizmu
protirakovinové účinky - enzým SOD a chlorofyl vykazujú účinné protirakovinové pôsobenie
páchnuci dych a hemoroidy
prevencia proti ukladaniu cholesterolu
problémy so srdcom, krvným obehom a cievami
odstraňuje bolesti hlavy, poruchy spánku, chronickú únavu a depresie
kĺbové ochorenia
cukrovka – vďaka svojej zásaditej povahe upravuje mladý jačmen priechod cukrov cez črevné steny, čím sa postupne normalizuje hladina cukru v krvi
vonkajšie a vnútorné zápaly – využíva sa vysoký obsah chlorofylu
Hlavné zložky mladého jačmeňa a ich vplyv na ľudský organizmus:
CHLOROFYL
má dezinfekčné a detoxikačné účinky, zlepšuje krvný obraz, okysličenie jednotlivých orgánov, bráni zápalom, urýchľuje hojenie rán. Najzaujímavejšia je podobnosť molekuly chlorofylu s molekulou hemoglobínu krvného farbiva. Chlorofyl taktiež podporuje celkovú regeneráciu organizmu a neutralizuje voľné radikály. Testami bol tiež preukázaný jeho vplyv na redukciu vstrebávania karcinogénov v tráviacom trakte.
AMINOKYSELINY
mladý jačmeň obsahuje 18 aminokyselín vrátane 8 esenciálnych, ktoré si organizmus nevie vyrobiť sám. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského organizmu.
ENZÝMY
v mladom jačmeni sa nachádza celý rad aktívnych enzýmov, ktoré sú základným katalyzátorom takmer všetkých chemických procesov v našom tele. Prítomnosť širokého spektra enzýmov je výsledkom šetrného spracovania mladého jačmeňa.
ZÁSADOTVORNOSŤ
významný je zásadotvorný efekt mladého jačmeňa na ľudský organizmus, čím zabraňuje prekysleniu organizmu. V súčasnosti väčšina konzumovanej stravy spôsobuje v tele kyslú reakciu.
ANTIOXIDAČNÁ AKTIVITA
mladý jačmeň veľmi účinne neutralizuje účinok voľných kyslíkových radikálov; antioxidanty rastlinného pôvodu znižujú riziko vzniku rakoviny a chronických ochorení.
Podrobnejšia charakteristika nie je k dispozícii |
---|
Žiadny zákazník zatiaľ neohodnotil tento tovar. Napíšte recenziu ako prvý.
K tomuto produktu nie sú priložené žiadne prílohy.
Žiadny zákazník zatiaľ nepoložil otázku k tomuto tovaru. Opýtajte sa ako prvý.
Zodpovedané otázky zákazníkov sú zverejňované, čím sa snažíme prispieť k urýchleniu poskytovania informácii k tomuto produktu.
(pre tento produkt zatiaľ neponúkame žiadne príslušenstvo ani príbuzný sortiment)